Vaststellingsovereenkomst

Laat je vaststellingsovereenkomst beoordelen
Je ontvangt van je werkgever een vaststellingsovereenkomst. Dat is een vervelend bericht voor je met veel emoties . Belangrijk is dat je weet dat er dan altijd ruimte is om te onderhandelen. Wij helpen je hierbij en zorgen ervoor dat je de regeling krijgt waar je recht op hebt . Neem je direct contact met ons op en laat je vastellingsovereenkomst beoordelen.

Maximaal resultaat uit een vaststellingsovereenkomst?
Laat je gegevens achter via ons contactformulier en ontvang direct bericht van een arbeidsrecht advocaat.

Ontslag via een vaststellingsovereenkomst

Zodra je bent ontslagen, of je werkgever je wilt ontslaan, krijg je vaak een vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst aangeboden. Daarin doet je werkgever een voorstel tot beëindiging van de arbeidsovereenkomst. Het is belangrijk dat jou rechten heel duidelijk in de vaststellingsovereenkomst worden vastgelegd. Gebeurt dat niet, dan loop je het risico dat je geen aanspraak kunt maken op een WW-uitkering.

Alle afspraken die jij en je werkgever maken met betrekking tot de beëindiging van het dienstverband dienen daarom te worden vastgelegd in de vaststellingsovereenkomst. In een vaststellingsovereenkomst staat de einddatum, de opzegtermijn, de transitievergoeding, aanvullende beëindigingsvergoeding, opgebouwde vakantiedagen, vakantiegeld, opgebouwd pensioen, positief getuigschrift, en bijvoorbeeld de einddatum van het inleveren van de auto van de zaak. . Het is belangrijk dat een vaststellingsovereenkomst altijd wordt gescreend door een advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht.

Laat je rechten door ons beoordelen

Laat je rechten door ervaren arbeidsrechtadvocaten beoordelen. Zo weet je direct waar je aan toe bent en waar je recht op hebt.

Bedenktijd na getekende vaststellingsovereenkomst

Indien je de vaststellingsovereenkomst al hebt ondertekend en daar onderuit wil, dan dien je binnen 2 weken en beroep te doen op de bedenktermijn. Indien er geen bedenktermijn in de vaststellingsovereenkomst staat dan geldt de termijn van 3 weken. Je kunt in dat geval een brief schrijven aan je werkgever dat je een beroep doet op de bedenktermijn en afziet van de getekende vaststellingsovereenkomst. Het gevolg is dat je weer terug in dienst bent en opnieuw kunt onderhandelen met de werkgever.

[templatera id=”1166″]