Aanzegverplichting werkgever

Tijdelijk contract is niet verlengd, wat zijn de mogelijkheden
Indien jou werkgever besluit jou arbeidsovereenkomst niet te verlengen dient hij dat uiterlijk een maand voor einde contract schriftelijk aan te geven. Dat noemen wij aanzeggen. De werkgever dient ook een maand voor einde contract aan te zeggen, indien het contract wel wordt verlengd. Indien de werkgever te laat aanzegt, is hij een aanzegboete verschuldigd. Dat kan oplopen tot een maandsalaris.

Werkgever komt aanzegplicht niet na

Wat als werkgever de aanzegplicht niet nakomt?

Indien de werkgever de aanzeggingsverplichting niet nakomt, dient hij een boete aan werknemer te betalen. De werkgever dient een maand voor de einddatum van de arbeidsovereenkomst schriftelijk te laten weten of de arbeidsovereenkomst wel of niet wordt voortgezet. De boete is maximaal een maandsalaris.

Laat je rechten door ons beoordelen

Laat je rechten door ervaren arbeidsrechtadvocaten beoordelen. Zo weet je direct waar je aan toe bent en waar je recht op hebt.

Advocaat arbeidsrecht in Hilversum, het Gooi, Naarden, Bussum, Soest, Zeist

De advocaat arbeidsrecht van transitievergoeding.com in Zeist, Hilversum, het Gooi, Naarden, Bussum, Soest, heeft ruime ervaring met het behandelen van ontslagsituaties en situaties waarbij de werkgever te laat of niet heeft aangezegd. De advocaat arbeidsrecht in Zeist, Hilversum, het Gooi, Naarden, Bussum, Soest, staat zowel werkgever als werknemer bij in juridische procedures. Zodra je bent verwikkeld in een conflict over de aanzegverplichting, kan de advocaat arbeidsrecht u juridisch bijstaan en adviseren.

[templatera id=”1166″]
[templatera id=”1176″]