Ontslagen wat nu?

Je bent ontslagen? Je ervaart stress, angst en onzekerheid. Het gaat om jouw toekomst. Hoe kan je jouw ontslag aanvechten en wat zijn je rechten. Je hebt direct behoefte aan juridische hulp en een goed advies. Wij begrijpen dat, we luisteren naar je en kijken waar we je mee kunnen helpen. We zoeken naar de beste oplossing met maximaal resultaat en gaan direct aan de slag.

Wil je weten wat je juist wel of niet moet doen in deze lastige situatie en krijgen waar je recht op hebt? Neem contact op met onze arbeidsrechtadvocaat.
Ook maximaal resultaat halen uit je ontslag?

Laat je vaststellingsovereenkomst beoordelen

Indien je van je werkgever een vaststellingsovereenkomst krijgt is er altijd ruimte om te onderhandelen. De advocaten van transitievergoeding.com kunnen vaak een betere regeling treffen. Vaak vergoedt de werkgever (een deel van) de juridische kosten. Laat ons je vaststellingsovereenkomst vrijblijvend controleren of de onderhandelingen voeren.

Vaak kunnen wij er een betere financiële regeling voor je uithalen. Laat je vaststellingsovereenkomst gratis checken en krijg waar je recht op hebt.

Laat je rechten door ons beoordelen

Laat je rechten door ervaren arbeidsrechtadvocaten beoordelen. Zo weet je direct waar je aan toe bent en waar je recht op hebt.

Ontslag via een vaststellingsovereenkomst

Zodra je bent ontslagen, of je werkgever je wilt ontslaan, krijg je vaak een vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst aangeboden. Daarin doet je werkgever een voorstel tot beëindiging van de arbeidsovereenkomst. Het is belangrijk dat jouw rechten heel duidelijk in de vaststellingsovereenkomst worden vastgelegd. Gebeurt dat niet, dan loop je het risico dat je geen aanspraak kunt maken op een WW-uitkering.

Alle afspraken die jij en je werkgever maken met betrekking tot de beëindiging van het dienstverband dienen daarom te worden vastgelegd in de vaststellingsovereenkomst. In een vaststellingsovereenkomst staat de einddatum, de opzegtermijn, de transitievergoeding, aanvullende beëindigingsvergoeding, opgebouwde vakantiedagen, vakantiegeld, opgebouwd pensioen, positief getuigschrift, en bijvoorbeeld de einddatum van het inleveren van de auto van de zaak. Het is belangrijk dat een vaststellingsovereenkomst altijd wordt gescreend door een advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht.

Gratis check

Vaak kunnen wij er een gunstigere financiële regeling voor je uithalen. Laat je vaststellingsovereenkomst gratis checken en voorkom dat je teveel betaalt.

Laat je gegevens achter via ons contactformulier en ontvang direct bericht van een advocaat arbeidsrecht.

Bedenktijd na getekende vaststellingsovereenkomst

Indien je de vaststellingsovereenkomst al hebt ondertekend en daar onderuit wil, dan dien je binnen 2 weken een beroep te doen op de bedenktermijn.

Indien er geen bedenktermijn in de vaststellingsovereenkomst staat dan geldt de termijn van 3 weken. Je kunt in dat geval een brief schrijven aan je werkgever dat je een beroep doet op de bedenktermijn en afziet van de getekende vaststellingsovereenkomst. Het gevolg is dat je weer terug in dienst bent en opnieuw kunt onderhandelen met de werkgever.

[templatera id=”1166″]