Ontslag personeel

Wil je een werknemer ontslaan, dan zijn er een paar mogelijkheden.
Schikken. Je kunt je werknemer ontslaan door middel van een vaststellingsovereenkomst met wederzijds goedvinden. Dit is vaak de goedkoopste manier. Je voorkomt immers hoge proceskosten.

Je kunt een verzoek doen bij de rechter tot ontslag van jouw werknemer op grond van disfunctioneren, regelmatig zieke werknemer, een verstoorde arbeidsrelatie of ontslag op staande voet. Zodra je een werknemer op staande voet wilt ontslaan, krijg je te maken met veel juridische vragen. Bij ontslag op staande voet dien je voortvarend te handelen.

Dossier opbouwen

Een werknemer ontslaan dien je goed voor te bereiden en een dossier aan te leggen. Het ontslagrecht is niet eenvoudig. Juist omdat er door ondernemers veel fouten gemaakt worden en zij het moeilijk vinden werknemer te ontslaan, is het verstandig je vooraf goed te laten adviseren door een arbeidsrechtadvocaat.

Het inschakelen van een arbeidsrecht advocaat brengt kosten met zich mee, al zorgt deze advocaat er uiteindelijk voor dat je kosten bespaart. Deze advocaat begeleidt ontslagtrajecten en zoekt naar oplossingen, waardoor juridische procedures voorkomen kunnen worden.

De arbeidsrecht advocaat vertelt je precies waar je rekening mee moet houden en hoe wij jou kunnen helpen.

Laat je door ons adviseren

Laat je ontslag door ervaren arbeidsrechtadvocaten beoordelen. Zo weet je direct waar je aan toe bent en waar je recht op hebt.

Kosten

Zodra een werknemer langer dan twee jaar bij jou in dienst is je het contract wilt beëindigen, dien je de transitievergoeding te betalen.
Bereken direct de transitievergoeding.

[templatera id=”1443″]
[templatera id=”1176″]