Ontslagen ambtenaar

Ben je ontslagen? Mag mijn werkgever mij wel ontslaan? Heb ik als ambtenaar recht op een bovenwettelijke uitkering?

Je bent bang voor je toekomst, en hebt veel last van stress. Heeft het zin bezwaar te maken tegen het ontslag en wat zijn je rechten. Je hebt direct behoefte juridisch advies. Wij begrijpen dat. We luisteren naar je en kijken waar we je mee kunnen helpen.

We zoeken naar de beste oplossing met maximaal resultaat en gaan direct aan de slag.
Wil je weten wat je juist wel of niet moet doen in deze lastige situatie en krijgen waar je recht op hebt? Neem contact op met onze arbeidsrecht advocaten.

Overheidswerkgever

Jou overheidswerkgever mag jou niet zomaar ontslaan. Voordat jou werkgever een besluit tot ontslag neemt, moet zij jou schriftelijk informeren over het voornemen tot ontslag. Jou werkgever dient zich te houden aan de Algemene Wet Bestuursrecht, maar ook aan de specifieke regeling zoals de ARAR of de CAR-UWO.
Jou werkgever mag pas tot een ontslagbesluit overgaan, indien zij jou plichtsverzuim kan verwijten.

Laat je door ons adviseren

Laat je ontslag door ervaren arbeidsrechtadvocaten beoordelen. Zo weet je direct waar je aan toe bent en waar je recht op hebt.

Bezwaar maken tegen ontslag ambtenaar

Nadat een ontslagbesluit definitief is en je de zienswijze hebt ingediend, is het verstandig binnen zes weken bezwaar te maken tegen het ontslag. Je dient dan nadrukkelijk in te gaan op het onterechte ontslag en met name het plichtsverzuim. Doe je dat niet, of te laat, dan staat het ontslag vast. Dat betekent dat je geen aanspraak kunt maken op een WW-uitkering.

Geen loon na ontslagbesluit

Nadat een besluit tot ontslag is genomen, heb je geen recht meer op loon. Om de werking van een ontslagbesluit op te schorten, staat een verzoek tot voorlopige voorziening open. De rechter oordeelt dan of de werking van het besluit opgeschort kan worden.

Wij van transitievergoeding in hebben ruime ervaring met het behandelen van ontslagzaken van ambtenaren. Wij zijn gespecialiseerd in ambtenarenrecht en staan ambtenaren bij in dergelijke kwesties.

20 minuten sparren met een advocaat

Je bent ontslagen of er hangt een ontslag in de lucht. Je bent het er niet mee eens. Waar heb je recht op wat kan je doen. Onze advocaten kunnen je in 20 minuten antwoord geven op al jouw vragen. We zijn specialisten op dit gebied en kunnen je precies vertellen waar je rekening mee moet houden. Zo weet je direct waar je aan toe bent en kan je bepalen wat je kan en moet doen.

Juridische beoordeling van je ontslag

Let op! Teken nooit een vaststellingsovereenkomst zonder juridische check van een ambtenarenrecht advocaat. Vaak kunnen wij er een betere financiële regeling voor je uithalen. Laat je vaststellingsovereenkomst checken, en krijg waar je recht op hebt. Vaak betaalt je werkgever een deel van de juridische kosten.

Onderhandelen met werkgever

Wij kunnen jou een onderhandelingsvoorstel bieden en namens jou onderhandelen met werkgever. Dit doen wij voor een vaste prijs van €995,-

  • Deskundige arbeidsrechtadvocaat met een enorme drive. Mijn partner en ik hebben mr. Elise van Es advocaat arbeidsrecht van transitievergoeding.com ingeschakeld voor hulp tijdens een arbeidsconflict. Wat ons met name opviel, was haar enorme drive om het recht te laten zegevieren en haar deskundigheid/strategie.

    Michelle Amsterdam
  • Zeer goede arbeidsrecht advocaat. Een duidelijke en stevige kundigheid en ervaring op het gebied van arbeidsrecht. Op vragen en suggesties van mijn kant reageren ze altijd snel en to-the-point en denken ze mee met suggesties van mijn kant. Het uiteindelijke resultaat van hun inzet is dan ook positief. Ik zal ze zeker aanbevelen.

    Dolf Bussum
  • Concurrentiebeding. Van mijn concurrentiebeding af. Geweldig nieuws, met dank aan de arbeidsrecht advocaten van Transitievergoeding.com.

    De Jong Naarden

Onze gegevens:

Oude Enghweg 16
1216JC Hilversum

T: 088-4400700